Temel İzolasyonu

Bir yapının dış yüzeyi kadar temelinin de sağlam olması önem taşımaktadır. Temelinde izolasyon olmayan bir yapı, yeraltı sularına maruz kalır. Bu durum temeli nemlendirir ve rutubet oluşturur. Bu nedenle temel izolasyonu binanın temelinin sağlam olması ve ilerde istenmeyen sorunlara karşı önlem alınmasında önemli rol oynamaktadır. 

Poliüretan sprey köpük temel izolasyonu binaların temeline özel basınçlı araçlarla püskürtülerek uygulanır.

Hafriyat gerçekleştirilip zemin düzeltme ve sıkıştırma işlemi tamamlandıktan sonra temelin sudan korunup korozyonun önlenmesi için temelin yüzeyine poliüretan sprey köpük uygulanır.

Temel beton yüzeyine, hiçbir yapıştırıcı veya sabitlemeye ihtiyaç duymadan yüksek basınçlı tabancalar yardımıyla püskürtülerek uygulanan poliüretan sprey köpük temel izolasyonu, uygulandığı alanda küçük noktaları dahi es geçmeden tek parça izolasyon uygulayan bir sistemdir.

Püskürtülerek temele uygulanan poliüretan sprey köpük kısa sürede temelin yüzeyi ile temas ederek tam kavrama sağlar.

İçerdiği bileşenleri sayesinde yüzeyden ayrışmaz ve su basıncı hesaplandığında kapalı gözenekleri sayesinde su ve ısı yalıtımı sağlayan bir perde görevi üstlenir.

Poliüretan sprey köpük temel izolasyonu, temel beton yüzeyine hiçbir yapıştırıcıya ve mekanik sabitlemeye ihtiyaç duymadan girinti ve çıkıntılara kolay ulaşabilen yapısıyla temeli tamamen kaplar.

Binanın temelinde muhtemel birikecek olan yer altı sularına ve süzülen yağmur sularına karşı perde görevi yaparak binanın rutubet almasına engel olur.

Uygulandıktan birkaç dakika sonra sertleşerek tam şeklini alan poliüretan sprey köpük temel izolasyonu, elastik yapısıyla da tektonik hareketlerde esnekliğiyle de destek sağlar.

 

WhatsApp WhatsApp