Polyurea Püskürtme Makinesi ile Püskürtme Köpüğü Makinesi Arasındaki Fark

Yalıtım ve kaplama projeleri için malzeme püskürtme konusunda faaliyet gösteren bir işletme için doğru ekipmanı seçmek hayati önem taşımaktadır. Bir işi etkili bir şekilde yerine getirebilme yeteneği, genellikle birlikte gerçekleştirildiği ekipmana veya alete bağlıdır, bu nedenle bir işi yeterli şekilde gerçekleştirmek için farklı tipteki püskürtme makinelerini anlamak önemlidir.

Kaplama ekipmanı ve püskürtme makineleri, uygulamak için değişken basınç gerektirdiğinden, belirli malzemelerle çalışma yeteneklerinde eşit değildir. Çoğu yüksek basınç dereceli ekipman, poliüre veya köpük püskürtmek için kullanılmasına bakılmaksızın değiştirilebilir, ancak düşük basınçlı makineler genellikle yalnızca püskürtme köpüğü için kullanılır. Kaplamalar için uygun malzeme dağılımının 1850 – 3500 psi veya üzerinde olması gerekirken, köpük uygulaması 800 ila 2000 psi aralığında makinelerle yapılabilmektedir. Buradaki uyarı, düşük basınçlı makinelerin, malzemeyi etkin bir şekilde dağıtmak için daha yüksek basınç gerektirdiğinden, yalnızca uzun hortumların kullanılmaması koşuluyla püskürtme köpüğü için uygun olmasıdır.

Pnömatik ve Hava Tahrikli Makineler

Hava tahrikli veya pnömatik ekipman 60 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır, ancak teknoloji genel etkinliği açısından uzun bir yol kat etmiştir. Bu tür makinelerin arkasındaki teknoloji, iki bileşenli temel bir kombinasyona dayanmaktadır: belirli bir basınç oranında çalışan bir hava motoru tarafından çalıştırılan iki pompa. Bir makinenin psi değeri, sıvı basıncı açısından ne kadar malzeme dağıtabileceğiyle ilişkilidir. Dolayısıyla basınç oranı 25:1 ise, makine uygulanan her pound hava basıncı için 25 psi sıvı basıncı sağlayabilir.

Ana bilgisayar, gerekli malzemeyi dağıtmak için yeterince büyük olduğu sürece, pnömatik sistemler uygulamayı tutarlı bir şekilde dağıtacaktır. O halde, bu teknolojinin onlarca yıldır piyasada olması ve oldukça güvenilir olması şaşırtıcı değildir, ancak açık dezavantajı, basıncın yeterince izlenmesine izin vermemesi ve operatörün köpüğün doğru dağılımını izleme görevini yüklemesidir. ve uygulama.

Yeni başlayan işletmeler için pnömatik ekipman, göreceli basitliği ve daha düşük fiyatı nedeniyle genellikle ilk tercihtir. Ancak, iş büyüdükçe ve daha büyük işler daha yüksek çıktılı makineler gerektirmeye başladıkça.

Hidrolik Makineler

1970'lerde tanıtılan hidrolik ekipman , kimyasal oranlama pompalarını çalıştırmak için hidrolik güç kullanır ve genellikle poliüre kaplamaların ve çift bileşenli köpüğün uygulanması için kullanılır. Hatta bazı sistemler, püskürtücünün yönünün değişmesine izin veren bir valf bile içerir. Hızlı pompa değişimi, makinenin en çekici özelliğidir ve yön değişimi gerçekleştiğinde çok az basınç kaybı sağlar.

Sprey köpükte kullanılan kimyasalların uygulamadan önce karıştırılması gerektiğinden, hidrolik uygulama, uygulama sırasında kimyasal karışımının tutarlı ve orantılı olmasını sağlamak için daha iyi izleme yöntemlerine izin verir. Sistem kötü karıştırmanın yanlış çalıştığını tespit ederse, kötü ürün dağıtımını önlemek için otomatik olarak kapanır ve operatörün kötü ürün uygulamak yerine sorunu çözmesine olanak tanır.

Poliüre ve köpük kimyasalları , 100 ila 180 derece Fahrenheit arasında herhangi bir yerde bir ısıtma noktası gerektirir. Birincil ısıtıcılar, kimyasalları gerekli sıcaklıklara ısıtır ve ısıtılmış hortumlar, bu yüksek kaliteli hidrolik sistemler aracılığıyla iyi kalitede köpüğün eklenmesini garanti etmek için sıcaklık ayar noktasını korur.

Geniş çatıların kaplanması gibi geniş alanlı uygulamalar söz konusu olduğunda, köpük püskürtmek için bir hidrolik makine kullanmanın özellikle etkili olduğu ve mükemmel ısı performansı ve maksimum verim sağladığı bulunmuştur.

Elektrik Makinaları

Bir kaplama veya sprey köpük uygulama işi için yüksek verim gerektiğinde, elektrikli sprey sistemleri harika bir performans değeri sunar ve bu da onları satılık poliüre ekipmanı arayan müteahhitler için ideal hale getirir.

Elektrikli makineler, püskürtme veya kaplama aplikatörü etkinleştirildiğinde tutarlı bir basıncı koruma ve ayrıca makine açıkken ancak çalışmazken uygun durma basınç seviyelerini koruma yetenekleri açısından avantajlıdır.

Motor kontrol teknolojisi, iki karıştırma pompasının aynı miktarda sıvı basıncını korumasını ve motorun elektrik akımını kontrol etmesini sağlar. Pompalar ve aplikatör delikleri boyut olarak benzerdir, bu nedenle oranlayıcının 1:1 kimyasal oran elde etmesi için iki pompa basıncının aynı olması gerekir. Modern ekipman, pompa basınçları senkronizasyondan düşmeye başlarsa ve dengeyi kaybederse, kullanıcıyı kötü köpük veya kaplama püskürtmekten alıkoyarak, kullanıcıyı kapatma nedeni konusunda bilgilendiren bir hatayla hemen kapanacaktır.

Elektrikli makinelerin ısıtma yönü de oldukça faydalıdır. Elektrikli sprey köpük sistemleri, uygulanabilir olması için, kimyasalları büyük birincil ısıtıcılar ile gerekli ısıtma noktalarına kadar ısıtır. Çoğu müteahhit, püskürtülürken ürünün ısıtılmış sıcaklığını korumak için hortumlara güvenirken, daha düşük sıcaklıklar yalıtımlı hortumları soğutabilir ve bu da, fiilen tutma kabiliyetine sahip olmadan önce ısınmaları gerekmesine neden olabilir. Hortumlar gerekli ısı sıcaklıklarını tutabilecekleri noktaya gelene kadar makineler uzun bir süre kapalı kalmış olsaydı, önemli bir zaman kaybı olurdu.

Elektrik sistemleri sadece güvenilir olmakla kalmaz, aynı zamanda uygun bakım ile olağanüstü uzun ömürlü olabilir. Bunlar bir yatırımdır ve bakımları ek maliyetlere neden olacaktır, ancak yepyeni bir ekipman satın almaktan daha iyi olacaktır. Bu tür sistemlerin 15 ila 25 yıl arasında dayandığı bilinmektedir.

WhatsApp WhatsApp