Soğuk Havalarda Sprey Köpük Yalıtımı Uygulamanın İpuçları

Soğuk havalarda sprey köpük yalıtımı uygulamak ve ürünü optimum ve etkili durumda korumak için bazı ipuçları arıyor olabilirsiniz. Soğuk havalarda gerekli önlemlerin alınmaması, siz alternatif bir çözüm bulmaya çalışırken ürün kaybı ve zaman kaybı açısından maliyetli olabilir.

Soğuk Havalarda Köpük Püskürtebilir Misiniz?

Ortam sıcaklıkları, malzeme sıcaklıkları veya alt tabaka sıcaklıkları çok düşük olduğunda, püskürtme köpüğü istenen sonucu üretecek kadar yükselmez veya alt tabakaya yapışmaz. Malzemeyi belirtilen üretici SDS sıcaklıklarına ısıtmak, uygun uygulama için hayati önem taşır. Aynı şekilde, köpüğün kendisi uygulamadan önce uygun sıcaklıklarda saklanmazsa, daha düşük viskoziteye sahip olacak ve amaçlanan amacına etkin bir şekilde hizmet edebilecek bir ürün vermeyecektir.

Uygulama için çok düşük sıcaklıklar malzemenin soyulmasına neden olarak püskürtme köpüğünün boşa gitmesine veya etkinliğin azalmasına neden olur.

Köpüğün ve alt tabakanın sıcaklığını korumak için belirli önlemlerin alındığı varsayılarak, Soğuk hava, başarılı sprey köpük uygulaması için ideal olmasa da, soğuk havalarda projelerin kapatılmasına gerek yoktur.

Soğuk Havalarda Ne Tür Sprey Köpük Malzemeleri Kullanmalıyım?

Soğuk havalarda kullanmak için ideal sprey köpük kapalı hücreli köpüktür. Açık hücreli köpük, geniş yapısı ulaşılması zor olan birçok köşeyi ve çentiği doldurabildiği için harika bir seçim olsa da, etkili bir şekilde ısı yalıtımı ve hatta duvarları ses yalıtımı sağlarken, soğuk sıcaklıkların zorluklarına karşı daha az dosttur. Bu, kapalı hücreli köpüğün soğuk hava bağlarına daha kolay formüle edilebileceği ve daha düşük sıcaklıklara dayanabileceği alanlarda açık hücreli köpükleri kullanım için ideal sıcaklıkta tutmanın çok daha fazla çalışma ve çaba gerektireceği anlamına gelir.

Sprey Köpüğümü Isıtmanın En İyi Yolu Nedir?

Genel olarak, ürünü sabit ve optimum kullanıma hazır tutmak için tambur sıcaklıklarının malzemeyi ortalama 70 ila 80 Fahrenhayt arasında tutması gerekir. Malzeme üreticisinin SDS'si, gerekli sıcaklıklar için daha kesin rehberlik sağlayabilir.

Sprey köpük tamburlu ısıtıcılarla ısıtılabilir . Bir tambur ısıtıcı, namlu içindeki malzeme üzerinde sürekli bir ısınma sıcaklığı tutabilir ve her noktada ısıtılmasını sağlar. 55 galonluk bir varil ısıtıcısı teçhizatınıza önceden monte edilebilir, gerekli sıcaklıkları korumanıza yardımcı olabilir veya tamburun ne kadar ısıya ihtiyacı olduğuna bağlı olarak düzenleme yapabilir.

Geleneksel olarak bant ısıtıcılar, köpük sıcaklıklarını düşük bir maliyetle korumak isteyen müteahhitler tarafından kullanılmıştır. Bant ısıtıcıların sorunu, tamburun sadece bir kısmını ısıtmalarıdır. Bu, ısının köpüğün belirli bir bölümünde çok yoğun olduğu ve köpüğün bir kısmının potansiyel olarak çok sıcakken diğer bölümleri çok soğuk tuttuğu anlamına gelir. Yalıtım battaniyeleri, soğuk malzeme sorunu çözülmeden belirli alanların diğerlerinden daha serin kalmasına izin verdiği için en iyi tambur ısıtıcılar değildir.

Sabit, dağıtılmış ısıtma sağlamak için bazı müteahhitler alan ısıtıcıları veya mermi ısıtıcıları kullanmayı dener. Ancak bunlar özellikle güvenli veya aşırı etkili yöntemler değildir. Daha etkili başka tambur ısıtma çözümleri de var. Varillerin daha düzgün bir şekilde kapsanması söz konusu olduğunda, Barrel Blazer'lar iyi bir seçenektir. Isıyı tutarlar ve köpüğün sıcaklığını eşit olarak dağıtarak soğuk nokta olasılığını azaltırlar. Isıtmalı hortumlar, tambur ısıtıcılarına ideal bir ektir - tamburdaki malzeme sıcak kalırken, ısıtılmış hortumlar, malzeme sıcaklıklarını püskürtme tabancasına ulaşana kadar düzenli tutar.

Tabii ki, aşağıdakileri içeren tamamlayıcı çözümler var; püskürtme hortumunuzu iyi durumda tutun ve alttan sıcak havanın girebilmesi için hortumu ve tamburu soğuk zeminlerden veya kardan yüksekte tutun. Çalışmaya başlamadan önce köpüğü ısıtmak için bir tambur ısıtıcısı kullanmak çok önemlidir, ancak tabanca ağzındaki dağıtım hızını yavaşlatmak da işlemin daha verimli çalışmasına izin verebilir. Donanımınızdan bir hortum çalıştırırken, daha büyük açıklıklar ısı kaybetmenin kolay bir yolu olduğundan, hortumu yalnızca küçük bir açıklıktan çekmek de iyi bir fikirdir.

Ne Zaman Püskürtmemelisiniz?

Köpük, üreticinin zorunlu kıldığı sıcaklıklarda muhafaza edilmemişse, köpük yalıtımı püskürtmeye başlamayın. Çok soğuk bir alt tabakaya püskürtmemek de önemlidir. Soğuk alt tabakaların püskürtülmesi, köpük yapışmasının zayıf olmasına (veya hiç olmamasına) neden olarak, yüzeyden sıyrılmasına ve etkin bir şekilde malzeme israfına neden olur. Açık hücreli sprey köpük, hava unsurlarına maruz bırakılmamalıdır ve içeride kullanım için tasarlanmıştır, kapalı hücreli sprey köpük ise içeride veya dışarıdaki hava unsurlarına maruz bırakılabilir.

WhatsApp WhatsApp