Tek Katlı Çatı Nasıl Yenilenir

Tek katlı ticari çatılarin en popüler üç türü şunlardır: PVC, TPO ve EPDM.

Tek katlı ticari çatılarin en popüler üç türü şunlardır: PVC, TPO ve EPDM.


EPDM - “Etilen Propilen Dien Monomer”

“Kauçuk çatı kaplama” olarak da bilinen EPDM, 1960'larda geleneksel asfalt veya BUR sistemlerinden daha uygun maliyetli ve döşemesi daha kolay bir sistem olarak popülerlik kazandı. Kauçuğa çok benzer bir hissi vardır ve genellikle siyah renktedir. EPDM çatı kaplama malzemesinin faydalarından biri de karbon siyahı hammaddeler sayesinde UV ışınlarına karşı oldukça dayanıklı olmasıdır.

PVC - “Polivinil Klorür”

"Vinil çatı" olarak da adlandırılan PVC çatının iki ana hammaddesi etilen ve renklendirmedir. Bir PVC çatı kaplama sistemi, güçlendirilmiş bir ince kumaşı kaplayan iki kat PVC membran malzemeden oluşur. Üst tabakanın UV ışınlarına dayanıklı ve esnek olması gerekiyordu. Alt kat membran tipik olarak daha fazla esneklik ve kaynaklanabilirlik için daha fazla plastikleştiriciden oluşur.

TPO - “Termoplastik Poliolefin”

1980'lerdeki başlangıcından bu yana, standart TPO çatılar, iki katman arasına sıkıştırılmış takviyeli bir ince bez ile bir kapak ve çekirdek membrana sahiptir. Diğer tek katlı çatı sistemleri gibi, teknolojik gelişmelerdeki artış, zamanla TPO çatıların gücünü ve popülaritesini artırdı,

Tek katlı çatı ömrü ne kadardır?

EPDM (Kauçuk) Çatı

Tüm çatı sistemleri benzersiz üçüncü taraf testlerine tabi tutulur. Ancak, bir ticari bina sahibi, Colorado'da bir membran çatıdan ne beklemeli? Tecrübelerimize göre, düz çatı membranlarının çoğu, mükemmel koşullar altında yaklaşık 25 yıl dayanabilir. Mükemmel koşullar, yüksek kaliteli bir kurulum ve iyi yürütülen bir altı aylık bakım planından oluşur.

Ne yazık ki, endüstrinin gölgesinde gizlenen ve tekerlekli evlerinin dışına çıkan ve aşina olmadıkları ve spesifikasyonlara uymayan tek katlı çatı kaplama membranları kuran birçok ticari çatı kaplama müteahhiti var. Herhangi bir çatı kaplama müteahhidi, deneyimi ne olursa olsun, membran üreticisinin danışmanlığı ve rehberliği altında ticari bir düz çatıya tek katlı bir çatı kurmalıdır. Çatı tasarımı, bina kodu, bina kullanımı ve iklim bölgesi gibi şeylerin tümü, çatının yaşam beklentisi karşısında ürün özellikleri ve kurulum yöntemlerinde rol oynayacaktır.

Çatı sızıntısı varsa ne yapmalısınız?

Tek katlı çatı sızıntılarının en yaygın olarak aşağıdaki konumlarda meydana geldiği tecrübemize dayanmaktadır:

Dikişler

Düz çatı membranlarının dezavantajlarından biri, birbirine karıştırılması, üst üste bindirilmesi ve dikiş yerlerinde düzgün bir şekilde kapatılması gereken birçok ayrı parçadan yapılmış olmalarıdır. Ne yazık ki, bu dikişler bazı sorunlar yaratabilir. Bunlar, ilk zayıflayan ve başarısız olan ilk noktalardır, bu da suyun binanıza girmesine fırsat verir.

Colorado havası her yıl çatıya yağmur, sulu kar, dolu, kar, rüzgar, güneş ve donma sıcaklıkları atar. Nasıl bağlandıklarına bakılmaksızın, dikiş birbirine yapışmasını kaybetmeye başlar ve yavaş yavaş birbirinden uzaklaşır. Su membrana bir kez nüfuz ettiğinde, sadece binanıza girmekle kalmaz, yalıtımı da doyurmaya başlar. Bu doygunluk, binanızın enerji performansını düşürür ve suyu yerinde tutar, bu da olası ahşap çürümesine ve yapısal hasara yol açar.

Penetrasyonlar

Çatı penetrasyonu nedir? Sorduğunuza sevindik! Çatı geçişleri, bunlarla sınırlı olmamak üzere HVAC üniteleri, borular, egzozlar, davlumbaz havalandırmaları, çatı pencereleri, borular ve pervazları içerir.

Bunlar neden önemli? Çünkü suyu dışarıda tutmak için çatı membranının bu nüfuz eden öğelerin etrafına sıkıca oturması gerekir. Sıkıca vidalanmamış bir şişe kapağı gibi, su bu deliklerin etrafındaki en küçük boşluklardan sızabilir. Flaşlar veya çizmeler düzgün takılmazsa veya stres altında bozulmaya başlarlarsa, su binanıza serbestçe hareket etmek için açık erişime sahip olacaktır.

Çatı Hasarı

Tek katlı çatı Delinmeler Bir sızıntının kaynağı ne olursa olsun, bir hasar meydana geldiğinde, bu hasarı mümkün olan en kısa sürede bulmak ve onarmak önemlidir. Bu nedenle rutin bir çatı bakım planının uygulanması ve yürütülmesi son derece önemlidir.

Kötü Boşaltma veya Gölet Suyu

Su uzun süre çatıda kalırsa, çatı membranını aşındırmaya başlayacak ve sonunda sızıntıya neden olabilecek zayıf noktalar oluşturacaktır. Uygun olmayan drenaj veya havuz suyunun (gerçek durgun su dışında) bariz işaretleri, buharlaşmış sudan kalan kir halkalarıdır.

Tek katlı çatı nasıl yenilenir

Bazı durumlarda, ticari düz çatı sızıntıları, basitçe yama yapılarak giderilebilir. Çoğu durumda, yamalar kaçınılmaz olanı uzatır. Bu nedenle Titan Aplikatörleri, ticari bina sahiplerine ve yöneticilerine monolitik sıvı uygulamalı çatı restorasyon seçenekleri sunmaktan gurur duyar. Ticari gayrimenkul sahiplerine mevcut tek katlı çatı sistemlerini maliyet etkin bir şekilde restore etme seçeneği sunarken, tam bir yırtılma ile ilişkili yüksek maliyetlerden kaçınırlar.

Sıvı uygulamalı çatı restorasyonları şunları içerir:

Sprey Poliüretan Köpük (SPF)

SPF çatı kaplama çözümleri, bir çatının herhangi bir şekli, konfigürasyonu veya konturunda kullanılabilir ve mevcut çatı kaplama sistemlerinin çoğunda kullanılabilir. Kendiliğinden yanıp sönen ve monolitiktir, hatalı dikişlerde sızıntı olasılığını ortadan kaldırır. Kurulum kolaylığından daha heyecan verici olan tek şey, binanıza sağladığı koruma düzeyidir.

Silikon Kaplamalar

Silikon kaplamalar, tek katlı çatı sistemlerinin ömrünü uzatmaya yardımcı olurken aynı zamanda performansı artırır ve bakım maliyetlerini düşürür. Kurulumları kolaydır ve yalnızca bir kat gerektirir, bu da tesis operasyonlarında kesintiyi en aza indirir. Ayrıca, binanızın üzerinde duran sudan etkilenmeyen yekpare bir bariyer oluştururlar.

Akrilik Elastomerik Kaplamalar

Akrilik elastomerik çatı kaplamaları, mevcut tek katlı çatı kaplama sistemlerinin çoğu üzerinde kullanılabilir. Dayanıklıdırlar ve mükemmel kir toplama direncine sahiptirler. Ayrıca, en önemlisi, mükemmel bir yapışmaya sahip olan ve bina sahiplerinin mevcut çatılarının ömrü boyunca “sıfırlama düğmesine” basmasına izin vererek, onlara kesintisiz ve monolitik bir ticari çatı sistemi bırakır.

WhatsApp WhatsApp